5 Ocak 2014 Pazar

Blogger kalıcı bağlantı'nın seo ya etkisi

      Blogger blogunuzu google da daha üst sıralara çıkarmak için bir çok seo tekniği deniyoruz. Yazı içinde anahtar kelimelerin altını çiziyoruz, kalın yapıyoruz veya italic yapıyoruz. Tabi sadece bunlar yetmiyor daha üst sıralara çıkmak için.Site içi optimizasyon  ile de daha fazla ziyaretçiye ve sayfada geçirilen süreyi artırmaya da çalışıyoruz. Bunun gibi daha bir çok seo için yaptığımız uygulamalar olabilir.

kalıcı bağlantı seo etkisi
Blogger kalıcı bağlantı

      Gözden kaçan en önemli noktalardan biri de bloggerda Kalıcı bağlantı ayarını yapmamamız. Belki bunu biliyoruz ama genede gözden kaçırıyoruz. Ama kalıcı bağlantının seo ya etkisi oldukça fazla. Kalıcı bağlantının ne olduğunu bilmeyenler için şöyle bir örnekle açıklamaya çalışalım : Örneğin resimlerin seo için önemi hakkında bir makale yazdığınızı varsayalım. Makalenizi yazdıktan sonra başlığınızında bloggerda resimlerin seo için önemi olsun. Eğer kalıcı bağlantı ayarını yapmazsanız aramalarda makale başlığınızın türkçe karakterleri gözükmeyecektir. Yani şöyle bir durum ortaya çıkacaktır.
blogadresiniz.blogspot.com/resmlern-seo-cn-nem.html
Bu da aramalar açısında olumsuz bir durum oluşturacaktır. Çünkü başlığınızda neredeyse kalan tek sağlam okunan yer seo kelimesi olmuştur. Bunun yerine kalıcı bağlantı ayarı yapıldığında hem görünümü için hemde seo için çok daha uygun bir başlık oluşacaktır. 
seo ya uygun url
seo ya uygun url
blogadresiniz.blogspot.com/resimlerin-seo-icin-onemi.html
    Gördüğünüz üzere son durumda makalemizin ayarlamış olduğumuz kalıcı bağlantı'sı ile aramalalar'da daha iyi sonuçlar vereceğiz. 

 Kalıcı bağlantı ayarı nasıl yapılır

kalıcı bağlantı seo etkisi
Kalıcı bağlantı ayarı

Kalıcı bağlantı ayarını nasıl yapacağımıza gelince Makalenizi hazırladıktan sonra başlığınızı da blogger da kalıcı bağlantının seo ya etkisi olarak hazırladığınızı varsayalım. Sağ tarafta bulunan yayın ayarları menüsünden kalıcı bağlantı yazan kısıma tıklayın. Tıkladıktan sonra Özel kalıcı bağlantı ' yı seçin ve text kutusuna yukarıda anlattığımız gibi türkçe karakter kullanmadan ( bunlar ö ü ı ç ş vs ) başlığınızı yazın. Ardından tamamlandı butonuna tıklayın. İşlem bu kadar. Ne kadar basit bir durum değilmi . Ama gözden kaçırılan bir durum ve makalenizi yayınla butonuna bastıktan sonra bir daha bu ayarı yapamazsınız. O yüzden yazıya başlamadan önce eğer başlığınız hazırsa bu kısımı ayarlayıp sonra yazmaya başlamanızı tavsiye ediyorum . Daha sonra unutulabiliyor çünkü.

Önemli bir nokta olarak şunu da belirtmek istiyorum. Özel kalıcı bağlantı ayarını yaparken kelimelerinizi olduğu gibi yazmayın.yani aralarda boşluk kullanmanız gerektiğinizde - (tire) işareti ile bunu ayırın. 

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa