11 Ocak 2014 Cumartesi

CES 14 de neler oldu?

CES 14 oldukça büyük ve kapsamlı bir teknoloji fuarı. Her yıl bir sürü marka teni teknolojik vcihazlar, ürünler ve daha neler neler... Geniş ziyaretçiler ve daha birçok ülkeden teknoloji meraklıları bu fuarı izlemek için Las Vegas'a akın ediyor. Sonuç olarak böyle büyük bir etkinlikte tanıtılan her cihazı yayınlamak çok zor oluyor.

CES 14 oldukça büyük ve kapsamlı bir teknoloji fuarı. Her yıl bir sürü marka teni teknolojik vcihazlar, ürünler ve daha neler neler... Geniş ziyaretçiler ve daha birçok ülkeden teknoloji meraklıları bu fuarı izlemek için Las Vegas'a akın ediyor. Sonuç olarak böyle büyük bir etkinlikte tanıtılan her cihazı yayınlamak çok zor oluyor.


Bende bu sebeple her cihaz için yayın yapmak yerine fuar bitiminde genel bir yazı yazmaya karar verdim. En çok dikkat çeken ve en merak edilen ürünleri tek yazıda birleştirerek sizlere CES 14 de tanıtılan cihazlar hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

-LG Curved 4K TV
105 inç ekrana sahip bu dev televizyon 4K deneyimini büyük ekran ile en üst seviyede geliştiriyor. 5120x2160 px çözünürlük ile çalışan cihaz gerçek anlamda dev ekran deyimini karşılıyor. Normal televizyonlardaki 16:9 formatını daha geniş hale getirip 21:9 formatını kullanarak daha iyi TV deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Fiyat konusunda bilgi olmasa da satın almak isteyenlerin iyi bir bütçe ayırması gerekiyor.

-Huawei Ascend Mate 2
Daha önce hakkında bilgi verdiğimiz Ascend mate 2 oldukça güçlü ve büyük ekranlı bir telefon. Ayrıntılı haberimizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

-Sony Xperia Z1 Compact ve Z1 S
Aslında iki cihaz hakkında bilgi veren bir haber yazımız olmuştu. Buraya tıklayarak o yazıyı okuyabilir ve iki cihaz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

-Pebble Steel SmartWatch
Düşük güç tüketimine sahip akıllı saat e-ink ekran ile çalışıyor, ayrıca gösterişli tasarımları ile çok tercih edileceğe benziyor.

-LG Tab-Book 2, Ultra PC ve Aigo
LG Tab-Book 2 küçük ve güçlü bir bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor. Eskiden meşhur olan Netbooklara benzediği görülüyor. Ultra PC bilinen ultrabooklar ile aynı yapıya sahip. 13.3 inç ekran ve İntel işlemci barındırıyor. Aigo All-in-one yani hepsi bir arada olarak tanımlanan bilgisayarlar arasında yer alıyor. Birkaç yeniliğe sahip olsa da temelde rakipleri ile aynı özellikleri gösteriyor.

-Samsung Note Pro ve Tab Pro ailesi
Daha önce bu seri hakkında açıklayıcı bir yazı yazdığım için burada ayrı bir açıklama yapmak istemiyorum. Eğer isterseniz buraya tıklayarak Note Pro ve Tab Pro derisi hakkında geniş bilgi veren yazıma göz atabilirsiniz.

-Polaroid Q serisi
Bir süre önce karşımıza Android işletim sistemli kameralar ile çıkan Polaroid büyük bir yeniliğe giderek Android tablet üretimine başladı. Adlarına oranla ekran boyutlarına sahip Q7, Q8 ve Q10 adlı cihazlar üreten Polaroid, geniş kullanıcı kitlesi hedefliyor.

-Polaroid 4K TV
Tablet üretimi ile yetinmeyen Polaroid 50 inç boyutundaki 4K TV ile Akıllı TV pazarına giriş yaptı. Henüz yeni olması sebebi ile diğer markalar kadar nitelikli bir TV üretmese de pazarda iyi bir yer alacağı görülüyor.

-Acer Liquid Z5
Büyük ekran ve ucuz telefon olan Acer Z serisi gün geçtikçe gelişiyor. 5 inç boyutundaki 16:9 formatlı ekranı çok beğenilecek gibi görünüyor.

-Sony Bravia X95
86 inç boyuttaki 4K Sony Bravia çok tutulacak gibi görünüyor. Ancak 4K TV lerin yeni olması sebebi ile yüksek fiyatlar satışları olumsuz etkiliyor.

-İntel Edison
Çok küçük mini PC yakın zamanda piyasaya çıkacak gibi görünmüyor. Linux ile satışa çıkacağı söylenen cihaz küçük boyutu ve güçlü işlemcisi ile çok dikkat çekiyor.

-NVIDIA Tegra K1
Yeni Tegra K1 çok güçlü özellikler ile geliyor. Ayrıntılar buradaki yazımızda yer alıyor.

-iRobot Scooba 450
Küçük boyutlu bu temizlik robotunun en küçük toz zerrelerini bile temizleyebileceği iddia ediliyor.

-Micromax LapTab
Android ve Windows 8 çalıştırması ile dikkat çeken LapTab iki işletim sistemi denemek isteyenler için iyi bir alternatif.

-LaCie Fuel-Drive
Birçok kullanıcı akıllı telefon ve tabletler için HardDisk üretilmemesinden şikayet ediyor. Görünüşe göre LaCie adlı firma ürettiği Fuel-Drive adlı cihaz ile bu soruna çözüm oluyor. Fuel-Drive 1 TB hafıza ile çalışıyor. Ayrıca benzin bidonuna benzer tasarımının da çok tercih edileceğini düşünüyorum.

-CAT B100
Bilindiği gibi Caterpıllar geçmişte ve hala iş makineleri üreten firma. Görünüşe göre firma da inşaat ve zorlu diğer işlerde çalışan kullanıcıların dayanıklı telefon derdine çözüm olma arayışına girmiş ve CAT B100 üretmiş. En zorlu koşullarda bile çalışmayı hedefleyen Cat B100 akıllı telefon deneyimini ne yazık ki sunamıyor.

-Kolibree Smart ToothBrush
Akıllı diş fırçası deyimi ilginç gelse de CES 14 de gerçek oldu. Akıllı telefonlar ile bağlantılı çalışan fırça geniş özelliklere sahip. Dişinize yeterince fırça sürmediğiniz de uyarı vermesi ile dikkat çekiyor.

-MakerBot Replicator Mini
3D baskı makinesinin mini hali olan MakerBot Replicator Mini çok satılacak gibi görünüyor.

-Panasonic Toughpad FZ-M1
Suya ve toza dayanıklı tablet üretiminin büyük telefon üreticileri tarafından önemsenmeyişi Panasonic markasının işine yaradı ve Toughpad FZ-M1 adlı dayanıklı tablet ortaya çıktı.

Aslında bu ürünler dışında o kadar çok ürün var ki zaman sıkıntısı sebebi ile yazamadım. Sonuç olarak CES 14 çok iyi oldu, ayrıca yakında gerçekleşecek olan MWC 14 fuarını sabırsızlıkla beklememe neden oldu.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa