14 Ocak 2014 Salı

Başarılı Blogların büyük sırrı, öneriler, tavsiyeler ve daha fazlası

Aslında bu konuda internet üzerinde, farklı diller ve farklı ülkelerde yazılmış milyonlarca yazı yazılmıştır. Bir çoğunu okudum, ancak istediğim sonuca ulaşmama hiçbir fayda sağlamadılar. Her yerde para kazanmak, iyi blog kelimeleri geçiyor ama aslında güçlü ve çok okuyucu kitlesine sahip bir blog oluşturmanın bunlarla hiçbir ilgisi yok.

Aslında bu konuda internet üzerinde, farklı diller ve farklı ülkelerde yazılmış milyonlarca yazı yazılmıştır. Bir çoğunu okudum, ancak istediğim sonuca ulaşmama hiçbir fayda sağlamadılar. Her yerde para kazanmak, iyi blog kelimeleri geçiyor ama aslında güçlü ve çok okuyucu kitlesine sahip bir blog oluşturmanın bunlarla hiçbir ilgisi yok.


Şimdi sizlere soruyorum ve cevaplarınızı yorum olarak bekliyorum.
Yanıtları gönderirken sorunun başındaki rakamı ekleyin ki hangi soruyu yanıtladığınız okuyucular tarafından anlaşılabilsin.

1.) Sizin için iyi blog nedir?
2.) İyi blog oluşturmak için şimdiye kadar kaç tane yazı okudunuz?
3.) Okuduğunuz yazıların kaç tanesi blogunuz için faydalı oldu?

Eminim okuduğunuz çok sayıda yazı vardır ve tabii ki okuduğunuz yazılar sizlere küçükte olsa bir fayda sağlamıştır. Peki yazıların tümünü okuyup, tüm önerileri tam anlamı ile yerine getirmeniz blogunuzu iyi, çok okuyucuya ve sosyal anlamda çok takipçiye sahip bir blog yapar mı?

Kesinlikle okuduğunuz önerilerin çoğunluğunu yerine getirmiyorsunuz yada getiremiyorsunuz. Sonuç olarak bu yazılar küçük faydalar sağlar ve benim bu yayınımın buraya kadar yazdığım bölüm gibi yazıyı dolandırarak uzun yayınlar oluşturmaya çalışırlar.

İşte sizler bu yazının buradan sonraki bölümünü önemsemelisiniz.

Peki iyi blogların sırrı nedir?
İyi blogların sırrı bence SABIR dır. Ben Biltanı'yı bu noktaya kadar sabırla getirdim. Tabii ki ilk zamanlarda aklımda para ve çok daha fazlası vardı, ama benim gibi düşünenler aslında işlerin çok daha fazlası olduğunu ve paranın arka planda olması gerektiğini anlayacaklardır.

Ben sizlere önerilerimi liste halinde aşağıda belirttim. Her önerim kendi deneyimlerime dayanak hazırladığım sonuçlardır ve kesinlikle deneyip olumlu yanıtlar aldığım yöntemlerdir.

1.) Alexa
Sizi en iyi yönlendirecek kaynak alexa dır. Alexa.com/site-info/ adresinin devamına site adresinizi yazın ve sitenizi alexa da sorgulayın. 1. olmaya ne kadar yaklaşırsanız o kadar ilerlemiş olacaksınız.

2.) Webmaster kaynakları
Elinizden geldiği kadar tüm webmaster kaynaklarından faydalanın. Özellikle Google, Bing ve Yandex webmaster kaynakları benim önerdiklerim arasında yer almaktadır. Webmaster kaynakları sizlere başarılı öneriler sunacaklardır.

3.) Tıklanma sayıları
Sitenizin istatistik sonuçları blogunuzun can dostudur. Onlar düşerse blogunuzda değer kaybeder. İstatistiklerinizi Analytics ve Yandex.Metrica ile takip edebilirsiniz.

4.) Pagerank
Pagerank değeri blog yazarlarının en zor elde ettiği değerlerden biridir. Pagerank kazanmak için paragraflar halinde özgün ve yeterince uzun yazılar yazmalısınız. Buraya tıklayın ve önerdiğim uzunluktaki metne göz atın. (Biltanı yazı boyutu küçük olduğu için yazı sizlere kısa gelebilir, ancak ideal yazı uzunluğu örnekteki gibidir.)

5.) Sayfa yüklenme hızı
Blog ne kadar hızlı yüklenirse ziyaretçiler o kadar memnun kalır. Sitenizde önemli olmayan widget ve diğer öğelerden kurtulun.

6.) Sosyal medya
İyi oranda kontrol edebileceğiniz kadar sosyal medyada yayılın. Öncelikle Facebook, Google+, Twitter, Linkedİn, Pinterest, İnstagram gibi siteler blogunuzun yayılımına destek olacaktır.

7.) Sosyal medyada blog içeriğiniz ile alakalı kaynakları takip edin
İlgili kaynakları takip etmek hem daha geniş  bilgi dağarcığı, hem de daha iyi yazılar yazmanızı sağlar.

8.) Örnek alın
Diğer sitelerde yazı okurken yazarın nasıl yazdığına dikkat edin. İyi pagerank değeri olan sitelerin yazılarını örnek almak hem PR değerinizi yükseltir, hemde yazarlık tecrübeinizi önemli oranda arttırır.

9.) Tasarım
Tasarım ve daha fazlası için benimle birebir iletişime geçin. Sadece Blogger kullanıcılarına bu konuda destek veriyorum. Ücretli olarak Logo ve İcon tasarımı hizmeti de sağlamaktayım.

10.) SABIR
Son olarak önerilerimi sabırla sürdürmeniz gerekiyor. Aradan 10 yıl da geçse bu önerileri uygulamaya devam edin. Bu öneriler yeni başlayanlar ve deneyimli bloglar için geçerlidir.

Ayrıca olumlu veya olumsuz tüm yorumları bekliyorum.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa