4 Ocak 2014 Cumartesi

Blogger Facebook Hayran Sayfası oluşturma

developers facebook box
facebook hayran sayfası
   Blogger blogunuza facebook hayran sayfasını ekleyerek sosyal ağ lar sayesinde daha fazla kullanıcıya , ziyaretçiye erişebilirsiniz. Sosyal ağların internet sitelerinin ziyaretçi sayısında ne kadar etkili olduğunu bir kaç yazımda da belirtmiştim. Sosyal mühendislik kavramı günden güne hızla daha fazla önem kazanmakta. Facebook sayfası , twitter sayfası , pinterest sayfası , google plus sayfası vs daha bir çok sosyal ağ sayfalarını kullanmak blogunuza çok fazla yarar sağlayacaktır. Tabi en önemli sosyal ağ kullanımı da şüphesiz facebook. Bu yazımda Blogunuza facebook hayran sayfasını nasıl ekleyebileceğinizden bahsedeceğim. 

Facebook hayran sayfasını bloggera nasıl ekleyeceğinizi anlatmadan önce yapmanız gereken en temel nokta bir facebook hayran sayfası oluşturmaktır. Facebook hesabınızla giriş yapıp sayfalar butonuna tıkladıktan sonra bir sayfa oluşturun. Oluşturacağınız sayfa blogunuzun hayran sayfası olacağından uygun bir isim vermek de önemli bir nokta.
Sayfanızı oluşturduktan sonra Buradaki Adrese gidiniz. Açılan sayfada aşağıda bulunan resimdeki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.
facebook hayran sayfası eklentisi blogger
Facebook like box
Yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere facebook developers like box sayfasına ulaştık. Bu sayfada Facebook page url yazan yere oluşturduğumuz facebook sayfamızı ya da daha önce var olan sayfamızın linkini yazıyoruz.
Width yazan yere eklentinin genişliğini belirtiyoruz.
Height kısmında ise yüksekliğini belirtiyoruz. Örneğin 300*250 gibi.
Color Scheme bölümünde ise sayfamızda eklentinin arka planının beyazmı yoksa karanlık mı olacağını belirtiyoruz. Blog tasarımınıza göre bu kısımdan uygun olanı seçebilirsiniz.

Facebook beğen kutusu
Like box
Show Friends Faces kısmındaki tik işaretini kaldırırsak yandaki gibi bir görüntüyle karşılacaksınız. Yani eğer bu tik işaretli olmazsa blogunuza facebook hayran eklentisini eklediğinizde (bakınız yukarıdaki resim ) sayfanızı beğenenlerin resimlerinin görünmesini iptal etmiş olursunuz. Seçilmesinde görsellik açısında fayda vardır.

Show header kısmı facebook hayran sayfası eklentinizde kenarlık olsun mu olmasın mı onu belirler. Seçilirse en üst kısımda bizi facebook ta bulun yazan bir yazı göreceksiniz.
Show posts 'u seçtiğiniz zaman sayfanızdaki paylaşımları göstermiş olursunuz.
Show border da aynı şekilde kenarlığı ifade etmektedir.
Şimdi gelelim eklentiyi nasıl oluşturacağımıza. Gerekli alanları doldurdaktan sonra Get Code butonuna tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran gelecektir.
facebook eklentisi blogger
Facebook sayfa eklentisi
Bu kısımda İframe butonuna tıklıyoruz ve orada yazılı olan kodu kopyalıyoruz. Daha sonra bloger adresimizie giriyoruz. Yerleşim sekmesine tıklıyoruz . Gadget ekle ve Html javascripte tklayarak kopyaladığımız kodları yapıştırıyoruz ardından kaydet butonuna tıklayarak işlemi sonlandırıyoruz. Eklentimiz hazır durumda. Facebook hayran sayfası eklentisini blogunuzun neresinde görünmesini istiyorsanız gadget'ı oraya taşıyabilirsiniz.

    Bir önceki yazımda  Bloggerda resimli rastgele yazılar eklentisi'nin blogger blogunuza nasıl uygulanacağı hakkında bilgiler verilmektedir.  

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa