12 Ocak 2014 Pazar

Blogger Yazıyı Oylama Eklentisi

yazı oylama eklentisi
Blogger yazı oylama 
Blogger da paylaştığınız bir makalenin ziyaretçiler tarafından değerlendirilmesini , nasıl bir tepkide bulunduklarını öğrenmek blog yazarları için önemli konulardan biridir. Yazdığınız bir makalenin oylama eklentisinde sonuçlarına bakarak kendinizi değerlendirebilirsiniz. Yazdığınız konunun oylamasının yüksek olmasını belki de kullanıcıların yani web sitenizi ziyaret edenlerin hoşuna giden konular olduğunu düşünüp , artık o konularda daha fazla makale yazmaya özen gösterebilirsiniz. Sonuç olarak ziyaretçilerden dönüt ler almak kendinizin , blogunuzun yararına olacaktır.Çoğu Web sitelerinde yazının en sonunda yazıyı değerlendir , yazıyı oyla gibi kısımlar görmüşsünüzdür.Hatta belki sizlerde bazı yazıları oylaşmışsınızdır. Bu yazıyı oylama eklentisinde ayrınca sosyal paylaşım butonları da yer aldığından blogunuza da ekstradan bir avantaj sağlar. Yazılarınızın sosyal medya da paylaşılmasını da sağlar. Görüldüğü üzere oldukça kullanışlı bir eklenti. 

blogger yazıyı değerlendir eklentisi
Graddit oylama eklentisi
Yazıyı değerlendir eklentisi Graddit tabanlı olup yandaki resimde ki bir görünüm ya da farklı görünüm de oylama eklentileri de ekleyebilirsiniz. Benim tavsiyem olarak ilk sıradaki hem oylama hem de sosyal butonlar eklentisi kullanmanız daha faydalı olacaktır. Çünkü yazı altına sosyal paylaşım butonları ekleminize gerek kalmayacaktır. Eğer yazı altına sosyal paylaşım butonları ekli ise blogunuza , bu eklentiyi kaldırıp bunu kullanmak daha yararlı olacaktır. Çünkü blogunuza ekleyeceğiniz her bir eklenti blogunuzun yavaşlamasına bir etkidir. Yani eklediğiniz kodlardan bahsediyorum. İçerik - kod oranı SEO açısından dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi sonuç olarak. Blog yazarları için bir tavsiye de daha bulunmak istiyorum ki o da şudur. Bloglarınızda çok fazla eklenti kurmayın. Çok fazla eklentiden kastım örneğin yukarıda belirttiğim örnek gibi veya Hem sosyal paylaşım butonları eklentisini kullanıp hemde sayfanın aşağısına inildiğinde çıkan sosyal paylaşım eklentisi kullanmanızı tavsiye etmem. Az ama öz eklenti kullanılması hem sitenizin açılış hızı için hem de google için size fayda sağlayacaktır.

Yazıyı oylama eklentisini blogger blogunuza eklemek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip ediniz : 
  • http://www.graddit.com/ratings-widget sayfasınıza gidiniz.
  • Açılan sayfada kullanmak istediğiniz yazıyı değerlendirme eklentisini sol taraftan seçiniz.
  • Blogger paneline giriş yapınız.
  • Şablon/html'yi düzenle butonuna tıklayınız.
  • kodlar içerisinden </head> kodunu bulunuz.
  • Bulduğunuz kodun hemen bir üstüne aşağıdaki kodu yapıştırınız.
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="http://static.graddit.com/css/graddit.css" />

  •  Tekrar kod sayfasına gelip <data:post.body/> kodunu arattırarak bulunuz. Arattığınız bu koddan birden fazla çıkacaktır. Aşağıdaki resim de ki gibi . Birden fazla kod çıkacağı için her bir data post body kodunun altına ekleyerek yani deneyerek bunu yapabilirsiniz.


blogger ayarları
Blogger şablon
  • Bulduğunuz <data:post.body/> kodunun altına graddit sayfasından beğendiğiniz eklentinin kodunu yapıştırınız.Dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de seçtiğiniz eklentiden sonra sol üstten platform kısmında blogger a tıkladıktan sonra kodları kopyalayınız ve daha sonra <data:post.body/> kodunun altına yapıştırınız.
    blogger yazıyı oyla eklentisi
    Graddit blogger
yazıyı değerlendir kodu
yazıyı değerlendir kodu
Eklenti'nin kurulumu bitmiştir. Yazıyı oylama eklentisini blogunuzda yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra kullanabilirsiniz. Eklentini kurulumunda sorun yaşayanlar yorum bölümünde ulaşabilirler.


Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa