11 Ocak 2014 Cumartesi

Blogger Twitter Eklentisi

blogger twitter eklentisi ekran görüntüsü
Blogger twitter eklentisi
   Blogumuzda  , yeni ziyaretçilere ve daha fazla ziyaretçiye hitap etmek istiyorsak blogumuzda sosyal ağları etkin olarak kullanmamız gereklidir. Sosyal ağların öneminde genelde yazılarımda bahsediyorum. Facebook popülerliği ni biliyoruz. Popüler olan sosyal ağlardan bir diğeride twitter . 140 karakterle insanların küçük bir blog olarak yazdıkları olarak düşünebilir aslında. Mikroblog sitesi yani.Dolayısıyla twitter üzerinden paylaştığınız bir makalenin farklı ziyaretçilere ulaşması daha yeni kullanıcılara hitap etmenizi sağlayacaktır. Facebook eklentisi , pinterest eklentisi , google plus eklentisi vs derken bir de twitter eklentisinin blogger bloga nasıl uygulanacağından bahsetmek istiyorum. Yani blogunuzda son tweetlerinizi göstermeyi nasıl yapabileceğinizi , blogunuza nasıl uygulayacağınızı anlatmaya çalışacağım.
blogger twitter eklentisi bloga uygulama
blogger twitter eklentisi 2
blogger twitter eklentisi nasıl yapılır
blogger twitter eklentisi 3
    Blogger blogunuza twitter eklentisini eklemek isterseniz , twittera giriş yaptıktan sonra yandaki resimde de görüldüğü gibi ayarlar butonuna tıklayınız. Ayarlar butonuna tıkladıktan sonra sol tarafta bulunan menüden bileşenler butonuna tıklayınız. Bileşenler butonuna tıkladıktan sonra (bakınız blogger twitter eklentisi 3 resmi ) yeni bir sayfa açılacak . Yapılandırma sayfası adı altında. Bu sayfa da da eklentimizin ayarlarını yapacağız. Örneğin eklentinin boyutunun yani yüksekliğinin ne kadar olucağı arka plan renginin nasıl olacağı gibi.



blogger twitter eklentisi nasıl yapılır
blogger twitter eklentisi 4
    Yapılandırma sayfasında kullanıcı adı yerine twitter kullanıcı adınız yazıyorsunuz. Zaten otomatik olarak yazılı bir şekilde gelmekte. Eğer eklentiyi blogunuza uyguladıktan sonra görünecek olan twetlerde verdiğiniz yanıtarın gözükmesini istemiyorsanız bu tik 'i kaldırıyorsunuz. Yükseklik kısmında eklentinin boyutunu belirtiyoruz. 250 den aşağı bir değer girilmemekte yani kabul edilememekte. Tema kısmında ise açık ve koyu olarak iki seçenek bulunmakta. Blogunuzun Tema sına uygun olarak açık yada koyu olarak seçiminizi yaptıktan sonra değişiklikleri kaydet butonuna tıklıyoruz. Bir de gösterilecek olan tweet lerde örneğin bir tweette resim bulunmakta bunun da eklentide görünmesini istiyorsanız fotoğrafları otomatik olarak genişlet tik 'ini de seçili yapıyorsunuz. Butona tıkladıktan sonra karşımıza gelecek ekran da (blogger twitter eklentisi 5 ) kod kısmı yer alacaktır.



blogger twitter eklentisi resimli
blogger twitter eklentisi 5
  • Blogger'a giriş yapın.
  • Yerleşim sekmesinde gadget ekle butonuna tıklayın.
  • Html / javascript butonuna tıklayın.
  • Açılan sayfaya kopyaladığınız kodları yapıştırın.
  • Kaydet butonuna tıklayın.






Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa