11 Ekim 2014 Cumartesi

Başlangıç için seo ipuçları Ve teknikleri

Seo çalışmalarında temel amaç daha fazla kullanıcıya ulaşmak ya da google ve benzeri arama motorlarında ilk sayfa da mı çıkmak ? Web sitelerimizin seo dostu olmasını kim istemez ki ? Seo stratejisi ve teknikleri Arama motoru optimizasyonu (seo)  çalışmalarında yapılacak temel seo ipuçları seo teknikleri ve seo ayarları nasıl yapılır , başlıklarla göz atalım.



seo teknikleri ve ipuçları
seo teknikleri ve ipuçları

1.Seo Sabrı'na sahip olmak.


Yapmış olduğunuz seo çalışmaları anlık bilgi vermez maalesef. Keşke böyle bir durum olsa da hangi seo tekniklerinin işe yarayıp hangilerinin işe yaramadığını anında öğrenebilsek. seo ayarları nedir, en iyi seo tekniği nedir gibi sorularla düşünür ve Yapacağınız çalışmaların sonucunu 1 ay 2 ay hatta aylarca sonra alabilirsiniz. Bu nedenle seo çalışmalarında temel nokta sabır dır.

2.Seo öğrencisi olun.


Seo hakkında bilgileriniz yeni ve öğrenmeye hevesli iseniz tekrar öğrenci olmanızın vakti gelmiş demektir. Seo hakkında makaleler araştırıp bu makaleleri inceleyip seo bilgi hafızanızı güçlendirmelisiniz. Yabancı ya da türkçe kaynaklı seo makalelerini okumak faydalı olacaktır. Öğrenci olamaya nereden başlıyacağım diye soruyorsanız Google'ın temel seo kitapçığı ile başlayabilirsiniz.
Ayrıca Bütün yönleriyle etkili seo teknikleri yazı dizisini de incelemek seo için size kaynak olabilir.

3.Seo dostu web sitesi hazırlayın.


Web siteleri hazırlarken dikkat edeceğimiz en önemli husus kullanıcı dostu web site olması. Kendi gözünüzden sitenize bir bakın ve kendinize sorun : benim sitem gerçekten iyimi güzel mi diye, anahtar kelimelerim veya sitem'in google da ilk sayfada çıkması için nasıl bir içeriğim var ve seo için yaptıklarım yeterlimi ? kısaca bir kez daha sitenizi gözden geçirin . Eğer siteniz yeterli değilse daha iyisini hazırlamak için uğraşın.

4.Seo dostu Url'ler.


Hazırlamış olduğunuz içeriklerin url'leri hazırlarken dikkatli olmak oldukça önemli noktalardan birisi. İçeriğinizin url'si siteniz.com/seo-dostu-url/ şeklinde olmalıdır. Yazı başlıklarında türkçe karakter kullandığınızda url leriniz de otomatik olarak düzenlendiği takdirde karakter eksikliği olacaktır. Sayfa başlığınızı hazırladığınızda bazı kelimelerde noksanlıklar görüyorsanız örneğin yukarıdaki örnekteki url gibi değilde Siteniz.com/seodost-url gibi veya siteniz.com/kayp-harddsk gibi düzenlenmesi olması uygun bir url değildir. 
Seo dostu Url'ler nasıl hazırlarım diye soruyorsanız blogspot seo ayarları'ndan  kalıcı bağlantının seo etkisine göz atabilirsiniz.


5.Anahtar kelime analizi yapın.


Bir içerik oluşturduğunuzda içeriğiniz en önemli noktaları yazım kuralları , düzeni ve anahtar kelimelerinizdir. Anahtar kelime analizi yaparak seo da başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Anahtar kelimelerinizi yazı içeriğinize uygun , içerikle alakalı tutmak arama sonuçlarında daha da olumlu sonuçlar verecektir. Anahtar kelime ler ile alakalı örneklere google'nın keywords tool aracını kullanmak çok faydali olacaktır.


6.Özgün sayfa başlığı ve meta açıklamalar kullanın.


Sayfa başlığı en önemli seo faktörlerinden'dir. Özgün ve yaratıcı sayfa başlıkları kullanmak yüksek fayda sağlayacaktır. Tabi içerik ile alakalı bir başlık olmasınada ayrıca dikkat etmek gerekir. Yaratıcı başlıklar hazırlamak konu ile ilgisi olmayan birini dahi içeriğe çekmeye , merak uyandırma duygusuna sebep olacaktır. Çok uzun sayfa başlıklarından da kaçınmak gerekir.
Meta açıklamalar ise sitenizin ne hakkında olduğunu google ve benzeri arama motorlarına açıklar. Meta açıklamalar bir nevi anahtar kelimelerinizdir. Düzgün ve site içeriğine uygun seçilen meta açıklamalar seo çalışmalarında oldukça etkili sonuçlar verecektir.


7.Sosyal medya pazarlaması oluşturun.


Sosyal ağlar içeriğinizi pazarlamanız'da size yardımcı olacaktır. Sitenizin facebook,twitter,instagram vs sayfalarını açmanız daha fazla kullanıcıya ulaşmanıza imkan sağlayacaktır. Ayrıca arama motorlarında bu sayfalarınızda sonuçlar arasında yer alacaktır. Gruplarda yer almanız , blog yazarı iseniz blog gruplarını takip etmeniz de hem size yeni fikirler sağlayacak hemde makalerinizi grupla paylaşarak geri dönütler alabilirsiniz.



Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa