15 Ekim 2014 Çarşamba

Blogger Tarayıcı Önbellekleme Özelliği

blogger tarayıcı önbellekleme düzeltilmesi pagespeed
blogger tarayıcı önbellekleme

Blogger sitelerde tarayıcı önbellekleme özelliğinden nasıl yararlanılır ?



Google page speed web sitelerinizin ya da sayfalarınızın masaüstü ve mobil platformdaki açılış hızlarını raporlayan bir google servisidir.Page speed servsinde 0-100 arası puanlama sistem yer almakta . En yüksek puan sitenizin sorunsuz olduğunu gösterir. Bu servis kullanıcıya sitesi hakkında geri dönütler sağlamakla beraber , sitelerde yer alan hataların çözümleri hakkında bilgiler vermektedir. Web sitelerinizin performansını ölçen google speed aracını kullanmak için Google speed Linkine tıklayınız.

Page speed analizi yaptıktan sonra sitenizin sorunlarını gösteren bir ekran ile karşılaşacaksınız. Bu ekranda Kırmızı ünlem işareti ile gösterilen alanlar , düzeltiğinde sayfa açılış hızını oldukça etkileyecek anlamına gelmektedir.

Karşılaşılan sorunlar arasında blogger sistemi için çözümü olmayan tek sorun tarayıcı önbellekleme özelliği olarak görünmekteydi. Blogger için çözümü olmadığını düşündüğüm tarayıcı önbellekleme özelliği hakkında internet ortamında yaptığım araştırmalarda pek bir sonuç alamadım açıkçası. Bu özelliğin blogger bloglarda uygulanamayacağı ziyaret ettiğim çoğu sitelerde yazmaktaydı. Yabancı bir forum sitesinde bir kullanıcın yazdığı mesajı gördüğümde aşağıdaki kod bloğunu paylaşmıştı. Blogger sitelerde tarayıcı önbellekleme özelliğinde aşağıdaki kod bloğu ile yararlanılacağından bahsetmekteydi. Kod bloğunu blogunuza uygulamak için : 


  • blogger paneline giriş yapınız.
  • şablon/html'yi düzenle 
  • ardından <head> kod bloğundan sonra aşağıdaki kodları yapıştırın.
<include path="/assets/**.css" expiration="7d" /> 
<include path="/assets/**.js" expiration="7d" />
<include path="/assets/**.gif" expiration="3d" />
<include path="/assets/**.jpeg" expiration="3d" />
<include path="/assets/**.jpg" expiration="3d" />
<include path="/assets/**.png" expiration="3d" />


Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa