8 Ekim 2014 Çarşamba

Seo için Site Dışı Yönlendirmelere Nofollow vermek

Nofollow ve dofollow linklerinden bahsetmiştim . Kullanılan bu linklerin google arama motoru gözünde nasıl bir etkiye sahip olduğu ve arama sonuçlarında üst sırala çıkmak içinde seo çalışması olarak kullanılması gerektiğinden söz etmişim. Zaten nofollow ve dofollow da google'ın spam'a karşı birer ürünü. Düşününki sürekli yorum alan bir siteniz var ve yapılan yorumlara da eklenen linkler. Sitenize yapılan bu yorumlarda verilen linkler adına sorumluluk almak istemiyorsanız nofollow etiketi kullanmalısınız. Eğer kullanmazsanız youm çöplüğüne dönen sitenizin ve yer alan linklerin yüzünden var olan sıralamanızı kaybedebilir ve sitenizin değerini yitirmesi beklenir.
seo nofollow
nofollow kullanımı

Sitemizdeki linklere Nofollow kullanarak verdiğimiz linklere referans olmayız. Dofollow da nofollowun tersi çalışırdı hatırlarsanız. Kısaca Google botları sitenizi ziyaret ettiğinde nofollow olarak verdiğiniz linkleri sizin sitenizle alakalı tutmayacaktır. Nofollow'un seo'ya etkisi kesindir ve mutlaka kullanılmalıdır. Sitenizdeki dışarıya çıkan linklerin hepsine nofollow link çıkışı vermek istiyorsanız :

Blogger panelinize giriş yaptıktan sonra html'yi düzenle kısmından kod sayfasını görüntüleyniz. Burada <head> </head> blokları arasına aşağıdaki kodları yerleştiriniz. Tanımlama işlemini blokun sonunda veya başında yapabilirsiniz. Bu şekilde link yönlendirmelerine nofollow link çıkışı vermiş olduk. Kaydet butonuna tıklayarak sayfayı kaydedelim.

<script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.js' type='text/javascript'></script>

<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function () {

jQuery('a[href*="http://"]:not([href*="http://siteadresiniz.com/"])').attr('rel', 'nofollow');

});
</script>


Bir önceki yazım Dijital Pazarlama : Adwords Reklamcılık Nedir?  adlı makalemde adwords reklamcılık hakkında bilgiler verilmekte.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa