23 Ekim 2014 Perşembe

Blogger Online Ziyaretçileri Görme - Feedjit

Web sitelerden online ziyaretçileri görmek için bir çok yöntem kullanılmakta. En popüler kullanılan araçta google'ın servisi olan google Analytics. Google analytics ile analytics platformu ile sitenizdeki online ziyaretçileri görebilmektesiniz. Analytics yerine siteniz üzerinden online olarak ziyaretçileri görmek de mümkün. Bu mümkünlüğü sağlayan platformlardan birisi de feedjit.

feedjit kurulumu
feedjit nedir

Feedjit Nedir?

feedjit
feedjit
Feedjit gerçek zamanlı ziyaretçi trafiğini web siteniz üzerinden ayrıntılı olarak gösteren bir web servisidir. Feedjit ile ilgili olarak aşağıdaki resmi incelerseniz feedjit hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Online olarak ziyaretçileri göstermekle birlikte ziyaretçilerin hangi ülkelerden ve şehirlerden ziyaretçi olduklarınıda göstermekte. Bir webmaster aracı olarak feedjit kullanımı ile sitenizdeki kullanıcıları online olarak görebilirsiniz. Ayrıca en çok tıklanan blog yazılarınızıda bu servis ile görmek mümkün. Feedjit servisinin başka yararlarından bir taneside  live traffic feed özelliği. Bu özellik ile siteye hangi ülkeden, hangi sitenin yönlendirmesiyle girildiği ve o an sitenizde hangi sayfada olduğu bilgisine ulaşabilirsiniz.

Feedjit Eklentisini Blogger'a uygulamak.


feedjit
feedjit kod
Feedjit eklentisini blogunuza uygulamak için yapmanız gereken ilk işlem Feedjit.com sitesini ziyaret etmek. Siteyi ziyaret ettikten sonra sizi aşağıdaki resimde yer alan bir sayfa karşılayacak. Sayfada Blogger blog seçimini yaptıktan sonra Go butonuna tıklamanız yeterli. Ama eklentiyi daha da özelleştrimek istiyorsanız (renk,yazı tipi vs ) customize menüsünden gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.


feedjit customize
feedjit customize

Gerekli ayarlamaları yapıp butona tıkladıktan sonra karşınıza bir kod seçilmiş şekilde sayfa çıkacaktır. Sayfadaki kod'u kopyalayın. Daha sonra blogger 'a giriş yapın. Yerleşim bölümünden gadget ekle ardından da html/ javascript butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen ekrana kopyaladığınız kodları yapıştırınız. Kaydet butonuna tıklayarak işlemi sonlandırın.

Herhangi bir sorun ile alakalı olarak yorum bölümünde iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa