2 Ekim 2014 Perşembe

Yazılım Dili öğrenmek İçin Başlangıç

İnsanların bir oyunu oynarken vay bee nasıl oyun yapmışlar helal olsun , ulan nasıl yapıyolar bu karakterleri böyle vs gibi bilimum cümleler kurdukları aşikardır. Oynayanın görsel olarak gördüğü ve verdiği tepkiler sadece aldığı haz dan dolayı olmalı. Ama işin arkasında o oyunun hazırlanması sürecinde neler oluyor diye düşünmeye başladığı an yazılım dünyasını fark etttiği an olacaktır sanırım. 

kod yazma
code.org örnek sayfa

Bir yazılım dili öğrenmek ve o dil de uzmanlaşmak oldukça emek ve zaman isteyen bir iştir.Programlama dillerini temel düzeyde bilmek bile düşünme ve akıl yürütme açısından insana oldukça fayda sağlamakta. Genel itibariyle okullarda ya da Eğitim yerlerinde Bir yazılım dili öğretilmeden önce Algoritma ve akış diyagramları öğretilir. Amaç Kişinin gidebileceği yollara farklı yollardan gitmesi , daha yaratıcı düşünmesi ve görebilmesi sanırım. Bu amaçla Yazılım'ı güçlendirmek ve özendirmek için  facebook , dropbox gibi firmalara danışmanlık yapan hadi partovi tarafından kod yazmayı teşvik etmesi , özendirmesi  ve öğrenim içerisinde yer verilmesi amacıyla oluşturulmuş bir kampanya. Tanıtım videosu da özendirmeyecek kadar değil hani. Code.org İçin hazırlanan tanıtım videosunda Mark Zuckenberg, Bill gates , Jack Dorsey ve sayamadığım bir çok ünlü isim daha yer almakta. 



Code.org oldukça hoş bir site Türkçe dil desteğinin yanı sıra bir çok dil desteği de sunmakta. Programlama ve yazılımın önemini vurgulayan ve bunu görsel desteklerle sağlayan , hatta oyunlarla demek de yanlış olmaz , kullanımında oldukça kolay olan bir web sitesi. 

Sizde kendi Flappy Bird oyununuzu yazmak istiyorsanız Code.org 'u ziyaret etmelisiniz.


Bir önceki yazım Bütün yönleriyle etkili seo optimizasyonu 2  adlı makalemde seo optimizasyonu hakkında bilgiler verilmekte.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa