1 Ekim 2014 Çarşamba

Bütün Yönleriyle Etkili Seo Optimizasyonu 2

seo için yapılacaklar
seo
Etkili bir seo optimizasyonu hakkında yapılacaklar dan ilk makalemde bahsetmiştim. İlk makalenin uzun olmasından dolayı yazıyı iki bölüme ayırıp ilk bölümünü yayınlamıştım. Seo optimizasyonu hakkındaki ilk makaleye buradan bakabilirsiniz.

İlk yazımda : seo nedir ? , site içi optimizayon , görseller için yapılacak optimizasyon ve sayfa başlıklarını düzenleme olarak 3 ana başlık altında inceleyerek bilgi sunmaya çalışmıştım. Bütün yönleriyle etkili seo optimizasyonu konumuza diğer başlıkları açarak makaleye devam edelim.

4.Web siteleriniz için site haritası oluşturun

site haritası
sitemap oluşturmak

Hazırlayacağınız web siteleriniz için site haritası oluşturmak sitenizde gezinmeyi kolaylaştıracaktır. Oluşturacağınız site haritası web sayfanızın aynı zamanda bir dizini olacaktır. Bu dizinler , gezinti bağlantıları arama motorları için büyük önem taşımaktadır. Arşiv sayfası oluşturmanız kullanıcılar için kolaylık sağlayacaktır. Oluşturcağınız site haritasını google webmaster'a göndererek sitenizin her bir alanının indexlenmesi sağlanacaktır. Oluşturacağınız dizin sayfası'nın hiyerarşik bir sıra takip etmesini de unutmamak gerekir. Kategorilere göre sıralama ya da en son eklenen içerik den en başta eklenen içeriğe doğru bir sıralama şeklinde düzenlemek hem karışıklığı giderecek hem de ziyaretçilerinize kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Web siteleriniz için site haritası'nın nasıl oluşturulacağı ve google webmaster'a nasıl gönderileceği hakkında aşağıdaki linki kullanarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Site haritası oluşturmak

5.Meta-Tag kullanımını Özelleştirin

meta tag ne işe yarar
meta tag kullanımı
Web siteleriniz de meta tag -açıklayıcı- description etiketlerinden faydalanın. Meta tag'ler için yapacağınız optimizasyon ile google ve diğer arama motorlarına sayfanın ne hakkında olduğu veya neler içerdiği hakkında bilgi sağlar.Meta tag ler Sayfanın <head> bloğu arasında tanımlanmalıdır. Örnek bir kaç description dan nasıl faydalanacaği hakkında bilgi vermek gerekirse : 

<meta name="description" content="Sitenizin açıklama yazısı" />

Yukarıda ki örnek etikette description meta tag etiketinin nasıl tanımlacağı gösterdim. Description etiketinde content kod bloğundan sonra sitenizin açıklamasını yazmalısınız. Yani bir yemek tarifi sitesi hazırladıysanız bu kısıma Günün yemek tarifi gibi veya daha yaratıcı açıklamalar kullanabilirsiniz ancak çok uzun bir açıklama olmamalı.

Meta etiketlerinin kullanımı ve diğer meta etiketleri hakkında ayrıntılı yazıya ulaşmak için Meta tag kullanımını özelleştirmek tıklayın.

5. Nofollow kullanarak spam'ları engelleyin.

Bir bağlantının “rel” değerini “nofollow” olarak ayarlamak, sitenizdeki bazı bağlantıların takip edilmemesini veya bağlantı verilen sayfalara sizin sayfanızın bilgilerinin verilmemesi hakkında Google’a bilgi sağlar.Bir Makale hazırladınız ve yararlandığınız bir kaç kaynak olarak web sitesi adresi göstereceksiniz. Göstereceğiniz web sitesine güvenmiyorsanız nofollow kullanmalısınız. Sitenizin popülerliğinden yararlanmak isteyen spam yorumlarda olacaktır. Bu spam yorumlardan kurtulmak içinde nofollow kullanmak gereklidir. Nofollow 'un nasıl kullanılacağı hakkında ki yazıya Yorumlara No follow link çıkışı vermek. linkini kullanarak ulaşabilirsiniz.


Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa