16 Ekim 2014 Perşembe

Blogger Eklentisi : Random Yazılar


Blogger Rastgele Random Yazılar Eklentisi


Blogger Eklentilerinden Rastgele random yazılar eklentisi ile blogger bloglarımızı özelleştirebiliriz.  Bu Basit blogger eklentisi ile ziyaretçilerimizin web sitelerimizde daha fazla zaman geçirmesine olanak sağlayabiliriz. Blogumuza veya web sitemize uğrayan ziyaretçi Random yazılardan gördüğü bir makale dikkatini çekmesi onu o makaleyi okumaya teşvik edecektir. Standart bloglar yerine bu şekilde rastgele yazılar veya benzer yazılar gibi eklentilerin kurulması hem bloglarımızın tasarımı açısından güzel bir görünüm sağlar hemde ziyaretçilerimizi bloglarımızda tutmaya olanak sağlar. Daha önceleri yazmış olduğum bir makalede rastgele random yazılar hakkında detaylı bir açıklama yapmıştım. O makaleye de aşağıdaki link aracılığı ile ulaşabilirsiniz.



Random yazılar Eklentisini blogunuza uygulamak için öncelikle Blogger paneline giriş yapın. Ardından şablon Html'yi düzenle butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki kod bloğunu kopyalayarak aratın. 


]]></b:skin>

Bulduğunuz bu kodun bir üst satırına aşağıdaki kodları yapıştırın.

ul#random-posts img {
float: left;
margin-right: 10px;
margin-bottom: 20px;
}
ul#random-posts li {
border-bottom: 1px solid #d2d2d2;
padding-bottom: 10px;
margin-bottom: 10px;
}
.rp-info {
font-style: italic;
}
.rp-snippet {
font-style: normal;
}
ul#random-posts a {
font-weight: bold;
}


Daha sonraki adımda Blogger paneline geri dönüş yapın. Yerleşim sekmesinden gadget ekle ardından da html javascript butonuna tıklayın. Açılan sayfaya aşağıdaki kodları yapıştırın ve kaydet butonuna tıklayın.

<ul id='random-posts'>
<script type='text/javaScript'>
var rdp_numposts=5;
var rdp_snippet_length=80;
var rdp_info='yes';
var rdp_comment='Comments';
var rdp_disable='Comments Disabled';
var rdp_current=[];var rdp_total_posts=0;var rdp_current=new Array(rdp_numposts);function totalposts(json){rdp_total_posts=json.feed.openSearch$totalResults.$t}document.write('<script type=\"text/javascript\" src=\"/feeds/posts/default?alt=json-in-script&max-results=0&callback=totalposts\"><\/script>');function getvalue(){for(var i=0;i<rdp_numposts;i++){var found=false;var rndValue=get_random();for(var j=0;j<rdp_current.length;j++){if(rdp_current[j]==rndValue){found=true;break}};if(found){i--}else{rdp_current[i]=rndValue}}};function get_random(){var ranNum=1+Math.round(Math.random()*(rdp_total_posts-1));return ranNum};
</script>
<script type='text/javaScript'>
function random_posts(json){for(var i=0;i<rdp_numposts;i++){var entry=json.feed.entry[i];var rdp_posttitle=entry.title.$t;if('content'in entry){var rdp_get_snippet=entry.content.$t}else{if('summary'in entry){var rdp_get_snippet=entry.summary.$t}else{var rdp_get_snippet="";}};rdp_get_snippet=rdp_get_snippet.replace(/<[^>]*>/g,"");if(rdp_get_snippet.length<rdp_snippet_length){var rdp_snippet=rdp_get_snippet}else{rdp_get_snippet=rdp_get_snippet.substring(0,rdp_snippet_length);var space=rdp_get_snippet.lastIndexOf(" ");rdp_snippet=rdp_get_snippet.substring(0,space)+"&#133;";};for(var j=0;j<entry.link.length;j++){if('thr$total'in entry){var rdp_commentsNum=entry.thr$total.$t+' '+rdp_comment}else{rdp_commentsNum=rdp_disable};if(entry.link[j].rel=='alternate'){var rdp_posturl=entry.link[j].href;var rdp_postdate=entry.published.$t;if('media$thumbnail'in entry){var rdp_thumb=entry.media$thumbnail.url}else{rdp_thumb="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIWCp8M2CYTHouVQuAluwMgEvKZx6lc6nuuCSYbNUkjqyF3oj10Pu9wenLqNQ5COecthbVnRXtgiV_7Vt2LktYTxAFshNgjJh6aOHrutsB_dmHe6dIGoM7Xn8LP0LWO4RhsX9jCpHZG6c/s1600/no_thumb.png"}}};document.write('<li>');document.write('<a href="'+rdp_posturl+'" rel="nofollow"><img alt="'+rdp_posttitle+'" src="'+rdp_thumb+'"/></a>');document.write('<div><a href="'+rdp_posturl+'" rel="nofollow" title="'+rdp_snippet+'">'+rdp_posttitle+'</a></div>');if(rdp_info=='yes'){document.write('<span><div class="rp-info">'+rdp_postdate.substring(8,10)+'/'+rdp_postdate.substring(5,7)+'/'+rdp_postdate.substring(0,4)+' - '+rdp_commentsNum)+'</div></span>'};document.write('<br/><div class="rp-snippet">'+rdp_snippet+'</div><div style="clear:both"></div></li>')}};getvalue();for(var i=0;i<rdp_numposts;i++){document.write('<script type=\"text/javascript\" src=\"/feeds/posts/default?alt=json-in-script&start-index='+rdp_current[i]+'&max-results=1&callback=random_posts\"><\/script>')};
</script>
</ul>



Random yazılar Özelleştirmek için

Görüntülenen yazıların sayısını artırmak için '5' değerini değiştirin.


Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa