20 Ekim 2014 Pazartesi

Kalorifer Temizliği İçin Öneriler

               Kalorifer Temizliği İçin Öneriler


Kalorifer temizliği konusunda aşağıda sıralayacağımız önerileri dikkate almanız, kaloriferinizin uzun ömürlü olması ve ısınmak için ihtiyacınız olan konforun artması için çok önemlidir.

                Kalorifer temizliği telaffuz edildiği gibi kolay ve gayri ciddi bir iş değildir. Bilinçsizce ve bilgisizce yapılacak kalorifer temizliği ilerleyen zamanlarda tamiri ve onarımı mümkün olmayan ciddi hasarlar açabileceği gibi, bütçenize de ciddi anlamda zarar verebilir. Öyle bir durum ile karşı karşıya kalırsınız ki, cebinizden yeni bir kalorifer ücreti dahi çıkabilir. O yüzden aşağıda maddeler halinde sıralayacağımız önerilerimizi dikkate almanızı tavsiye ederiz.

Kalorifer Temizliği İçin Altın Öneriler
Kalorifer temizliği için anlaşacağınız firmayı iyi seçmelisiniz. İyi firma tercihi için küçük çaplı bir analiz yapabilirsiniz.

·         Seçtiğiniz firmanın uzman ekibi ya da teknisyenleri var mı?
·         Tercih edeceğiniz firmanın bu işi yapmak için yeterliliği var mı?
·         Seçmeyi düşündüğünüz firmanın yeterlilik belgeleri mevcut mu?
·         Seçtiğiniz firma kalorifer temizliği konusunda tecrübeli mi?
·         Seçmeyi düşündüğünüz firmanın referansları var mı?
·         Seçeceğiniz firmada müşteri memnuniyeti hangi oranda?
·         Tercih etmeyi düşündüğünüz firma kalorifer temizliği işleminden sonra teknik destek sağlıyor mu?

Yukarıda saydığımız maddelere daha fazla madde ekleyebiliriz ancak genel itibari ile kalorifer temizliği için firma seçimde önemli etkenler bunlardır.

Kalorifer Temizliği için Kullanılacak Kimyasallar!
·         Kalorifer temizliği için kullanılacak kimyasallarda en az firma seçimi kadar önemli bir faktördür. Kimyasal kullanımı konusunda deneyimli firmayı seçmiş olmak da kaloriferinizin uzun ömürlü olması için önem arz etmektedir. Kimyasalların kullanımı ile ilgili dikkat edeceğiniz hususları da maddeler halinde bilginize sunalım.
·         Kalorifer temizliğinde kullanılacak olan kimyasalın içerisinde yer alan ham maddelerin/temizleme gücü yüksek maddelerin oranı doğru ayarlanmalıdır.
·         Kaloriferin kirlilik durumuna göre az ya da çok kullanımı yine uzman ekip tarafından belirlenmelidir.
·         Kalorifer temizliği için kullanılan kimyasalların temizlik bittikten sonra kalorifer içerisinde kalıntı bırakmaması çok önemlidir.
·         Kullanılan kimyasalların içerisinde yer alan asidik maddelerin oranı uzman kişiler tarafından belirlenmeli aksi takdirde asidik ürünler kaloriferin içerisindeki bazı parçalara zarar verebilir.
·         Birçok firma tüm temizliği usulüne ve kuralına uygun yapsa da son olarak kalorifer petekleri içerisinde kalan köpüğü temizleyemezler. Bu durumda kullanılacak kimyasalların içerisine yine kimyevi bir madde olan köpük kesici konularak kalorifer içinde kalacak köpük için önlem alınmış olur.

Doğru Makine ile Kalorifer Temizliği Yapılması!
·         Yukarıda saydığımız doğru firma seçimi ve kullanılacak kimyasallar kadar önemli olan bir başka husus ise kalorifer temizliği için kullanılacak makine ve ekipmanlardır. Doğru makine ile ya da eksik alet-cihaz ile yapılacak kalorifer temizlikleri daha sonra ciddi ve maliyetli arızalara yol açabilir.
·         Kalorifer Temizliğiiçin teknolojik donanımlı cihazlar tercih edilmelidir.
·         Sadece temizleme makinesi yetmez, mutlaka kalorifer petekleri içerisinden çıkarılan pisliğin sudan ayrıştırılması için filtre makinesi de kullanılmalıdır.
·         Kullanılacak makinenin tesisatınıza uygun olmasına dikkat edilmelidir. Yerden ısıtmalı, duvar tipi kalorifer gibi birçok çeşidi bulunan ısınma sistemlerine uygun kalorifer temizleme makinesi kullanılmalıdır.
·         Doğru makine olmadan yapılacak her türlü temizlik işlemi hasara ya da kirliliğe sebep olacaktır.

Yukarıda sıraladığımız alt başlıklar altında bulunan ‘’ dikkat edilmesi gereken maddeler ’’e daha birçok madde ve detay ekleyebiliriz. Başlıca dikkat edilmesi gerekenler bunlardır. Eğer saydığımız bu hususlar kalorifer temizliği konusunda dikkate alınmazsa kullanıcı için daha sonraları daha büyük arızalara, daha büyük sorunlara neden olacaktır. Zamanın ve doğru bir şekilde yapılacak olan kalorifer temizliği işlemi rahatınız için ve daha sonra doğacak arıza masraflarından dolayı bütçeniz için önemlidir.
Kalorifer temizliği konusunda uzman olmayan firmalarla, uzman olmayan kişilerle çalışmayınız.





Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa