27 Ekim 2014 Pazartesi

Adsense Ve İçerik Alakası ile Kazanmak

Adsense ve İçerik alakası

Google adsense , Google şirketinin web site sahiplerine ücretsiz olarak sunduğu bir reklam ağı hizmetidir. Google adsense başvurusu kabul edildikten sonra , sitenize gelen ziyaretçiler ve içeriğiniz üzerinden adsense reklamları ile para kazanabilirsiniz.

Web siteleriniz üzerinden kazanç sağlamak amacıyla adsense gibi Farklı Reklam hizmeti sunan web siteleri de bulunmakta. Ancak en popüler olanı Google adsense. Dünyada en çok kullanılan reklam ağı. İyi kazandırdığı da bir gerçek.Günlük 300$ ve daha üzeri kazandıran siteler mevcut.

Peki adsense gelirleri neye göre belirlenmekte. Reklama tık başına standart bir ücret mi verilmekte ve bu ücret ne kadar? Web siteleriniz deki adsense reklamlarına standart bir ücret verilmemekte. 

Örneğin Bazen Oyun ile alakalı bir reklama tık başına 0.50 tl verirken , giyim ile alakalı bir reklama tık başı 0.20 tl verebilir.Bu durum sizinle alakalı bir durum değil Reklam veren ile alakalı bir durum.  Örneğin benim adsense hesabımından bir resim:


adsense
adsense kazanç

Resmi incelediyseniz bazı günler 1 tıklamaya 0,33 tl verirken bazı günlerde 5 tıklamaya 0,47 tl vermekte. Ziyaretçi sayıları da yaklaşık olarak aynı . İşte bu durum yukarıdaki bahsetttiğimiz durumdan kaynaklanması muhtemel.

Adsense de Reklama tık kadar bir diğer önemli nokta da ziyaretçi sayınız ve sitede geçirdiği süre. Sitenize uğrayan ziyaretçiler sitenizde ne kadar fazla süre geçirir ise adsense kazancı açısından da o kadar yararlı olacaktır. Yani kullanıcı reklamınıza tıklamasa bile siz gene kazanç sağlarsınız. Bu kazancı sağlamak amacıyla da özgün ve güncel , okunabilir içerikler hazırlamalısınız. Sitenize gelen kullanıcıyı reklama teşvik etmek yerine içeriğinize teşvik etmek çok faydalı olacaktır. 

Sitenize gelen bir ziyaretçi takibe alınır. Sitenizde geçirdiği süre , nereleri ziyaret ettiği vs. Örneğin organik olarak arama motorundan sitenize gelen bir kullanıcı içeriğinizi okuduğunu varsayalım. Bu okuma ve inceleme süresi yaklaşık olarak 4- 5 dakika sürsün. 4-5 dakikalık okunana bir içeriğinin kaliteli bir içerik olduğunu unutmayalım . Yoksa hanginiz 4-5 dakika bir içeriği okur ki . Neyse ziyaretçi içeriği inceledikten sonra adsense reklamına tıklar ise gelir deki artış daha fazla olacaktır. Bu olayın tam zıttını düşünelim.Ziyaretçi aynı şekilde arama motorundan organik olarak ziyarete gelsin.  İçerik yetersiz ve anahtar kelimelere boğulmuş. Kullanıcı site de durmayacaktır ve diğer arama sonuçlarındaki siteleri inceleyecektir. Bunun da size ve sitenize hiç bir faydası olamayacaktır. 

Özet olarak adsense ile daha fazla kazanmak istiyorsanız içeriğinizi özenle ve okunabilir olarak hazırlamalısınız ve analizinizi buna göre yapmalısınız. 


Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa