3 Ekim 2014 Cuma

Sitenizin Title Seo Ayarı


title seo
seo title ayarı 

Seo Uygulamaları İçin bir Web sayfasının Title ayarı oldukça Önemlidir. Sayfa başlığı yani title için yapılacak ayar ile google , bing , yahoo , yandex gibi arama motorlarında sitenizin başlığının nasıl görüneceği düzenlemesi yapılacaktır. Başka bir durum ise sosyal ağlarda veya imleme sitelerinde paylaştığınız makalelerde , makale adınızın yanı sıra title'ınzda gözükecektir. Bazı kolay değişikler ile  seo dostu site title ' ı olarak ayarlayacağız. Bu ayarlama size arama motorlarında avantaj sağlayabilir.

se teknikleri
site title seo ayarı

Sitenizin title'ı için yapılacak bu seo ayarından sonra , Google ve benzeri arama motorlarında siteniz arama sonuçlarında  yazı başlığı-Site adı şeklinde görülecektir. Örnek bir resimle açıklarsak : 

seo teknikleri
title seo ayarı
Yayınlamış olduğum bir yazıyı facebook ta yayınladıktan sonra görünümü yukarıda resimde gösterilmiştir. Aynı şekilde google arama motorunda bir aram sorgusu gerçekleştirdiğimde ise sonuç  olacaktır. Kısacası Yapılacak title seo ayarı ile Yazı başlığı - site adı şeklinde arama sonuçlarında yer alacaktır. Bu durum google'ın sevdiği bir durumdur. Site başlığınızı - title - seo dostu yapmak için 

Blogger panelinizin html düzenle kısmından

<title><data:blog.pageTitle/></title>

kodunu bulunuz. Bulduğunuz bu kodu aşağıdaki kod satırı ile değiştirin ve kaydediniz.

<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title>
</b:if>


Bir önceki yazım Nofollow dofollow kullanımın seo için önemi adlı makalemde seo düzenlemesi olarak nofollow dofollow bağlantılar hakkında bilgiler verilmekte.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa