23 Ekim 2014 Perşembe

Joomla'nın Faydaları



Binlerce  CMS ( İçerik Yönetim Sistemi ) yazılımı arasında joomla’ nın tercih edilmesi bir tesadüf değil. Joomla’ nın bu kadar geniş bir kullanım alanı olmasının ilk sebebi  kullanım kolaylığıdır.



Şöyle açıklamak gerekirse daha önce hiç bir web sitesi yapmamış ve CMS kullanmamış olsanız bile joomla’ yı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sıfırdan kendinize bir web sitesi oluşturabilirsiniz.



 Binlerce de ücretsiz eklentilere ve fonksiyonlara sahiptir. Joomla’ nın estetik yönüne başka hiçbir açık kaynak CMS’ in sahip olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. İnternet bulunan her yerde her şekilde web sitenizi yönetebilirsiniz. Joomla’ nın özelliklerinin tüm webmaster’ lara çekici geleceğini tahmin ediyoruz. Grafik, dosyalar ve diğer medyaların web tabanlı olarak yönetilebilmesi, basit web arabirimi sayesinde tamamen web tabanlı yönetim, dışarıdan yazarların ve editörlerin yazı yazabilmesi, otomatik menü yönetimi, yazıların otomatik olarak yayınlanması ve silinmesi için içerik yayınlanma zamanlamasıdır. Daha etkileyici özelliklerinden bahsedersek, içeriği ele alma ve site ziyaretçileriyle iletişim kurmada öne çıkmaktadır. Bunlar, görsel yazı editörü, site içeriğinde arama yapabilme, RSS ve Atom formatında haber akışları desteği, anket, banner reklam yönetimi, medya dosyalarını yüklemek ve yönetmek için dosya yöneticisi, silinen içerikler için çöp kutusu, arama motoru dostu adresler, basit ziyaretçi istatistikleri, e-ticaret çözümleri resim galerileri ve forum gibi çözümler için eklentiler, çok dillilik özelliği, özürlüler için erişilebilirlik seçenekleri, açık kaynak lisanslı yazılımın ve kaynak kodunun ücretsiz olarak indirilmesi, tüm önemli işletim sistemlerinde ( Windows, Linux, Mac OS ) çalışabilmesi ve son olarakta yüksek performans için sayfa önbellekleme özellikleri. Ee daha ne olsun değil mi. Bu işe yeni adım atıyorsak neden en kolayından ve en özellikli olanından başlamayalım ki. Ücretsiz paket indirmeniz sonunda  yaklaşık otuz dakikalık bir kurulumdan sonra karıştırıp kısacık bir zaman diliminde joomla’ nın müthiş dünyasını keşfe çıkabilirsiniz. Anlaşılabilir şablonları ve kullanım kolaylığı ile kullanım sayısının günden güne artmaktadır.



Siz de geri de kalmayın. Joomla içerik yönetim sistemi kolaylığı sayesinde müthiş web sitelerine sahip olun. Anlattığımız gibi öyle çok uzun yılların bilgisine ve tecrübesine ihtiyacınız da yok.

Etiketler: , , , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa